TA-menu

Candles
Diamant
Driehoek
Fibonacci
Hfd & schouders
Korte breuk
Rechth.& Schotel
Trendlijnen
Vlag en Wig


Technische Analyse

Wat is technische Analyse en hoe werkt het?
Technische analyse is een marktbenaderingmethode waarbij alleen gekeken wordt naar koersontwikkelingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van rekenkundige indicatoren, patronen en formaties.

Met behulp van de koersen kunt u verschillende berekeningen maken om de kracht en de richting van de markt te bepalen. In wezen analyseert u niet zo zeer een bedrijf, maar de massa die zich bezighoudt met beleggen in het aandeel van een bedrijf. U meet daarom voortdurend wat de massa zou willen doen of zou kunnen gaan doen.

Eigenlijk dus een stukje massapsychologie. Wanneer u een duidelijk psychologisch inzicht kunt krijgen in de markt, zult u ook beter kunnen begrijpen waarom er bij bepaalde patronen en formaties conclusies getrokken kunnen worden voor een toekomstvisie.

U dient zichzelf dan ook voortdurend af te vragen "waarom beweegt de koers zo en niet anders", "wat denkt de massa". Samen met de rekenkundige analyse methode kunt u met de patronen en formaties signalen genereren om uw positie in te nemen. En ook vooral om te bepalen wanneer u er weer uit moet stappen.

Bron : Matthijs de Zwart